Vier tips voor een succesvol salesgesprek

Als ondernemer bent u altijd bezig met de groei van uw bedrijf. Daarom werkt u actief aan het vergroten van uw netwerk van potentiële klanten. Deze benadert u door middel van marketing en sales, om ervoor te zorgen dat zij een afspraak met u willen maken. Zit u eenmaal aan tafel, dan is uw doel uiteraard om van de prospect een klant te maken. Veel ondernemers weten echter niet precies hoe zij zich moeten opstellen in dit gesprek. In dit blog geven we u vier tips voor een succesvol salesgesprek!

Luisteren
Mensen zijn vaak bang om onzeker of verlegen over te komen wanneer ze weinig zeggen in een gesprek. In een salesgesprek is het juist van groot belang om goed te luisteren. Zo voorkomt u dat u belangrijke informatie mist, die het salesgesprek tot een succes zou kunnen maken.

Interesse tonen
U herkent zelf waarschijnlijk hoe prettig het is wanneer iemand interesse toont in uw bedrijf. Daar bent u immers trots op. Door interesse te tonen in uw gesprekspartner tijdens het salesgesprek stelt u hem op zijn gemak en verzamelt u tegelijkertijd belangrijke informatie.

Op zoek gaan naar behoeften
Klanten weten zelf niet altijd welke achterliggende behoeftes ze hebben, dus wacht niet af tot zij u deze kant-en-klaar aanreiken. Door goed te luisteren en interesse te tonen verzamelt u tijdens het salesgesprek flink wat informatie over de potentiële klant. Vertaal deze informatie naar concrete behoeftes die de klant zou kunnen hebben.

Communicatiestijl herkennen
Niet ieder mens communiceert op dezelfde manier. Dat betekent dat u ook niet met elk type klant hetzelfde soort gesprek kunt voeren. Het is daarom belangrijk dat u tijdens het gesprek actief bezig gaat om de communicatiestijl van uw gesprekspartner te ontdekken. Is dit gelukt, dan kunt u hier op de juiste manier op inspelen.

Heeft u behoefte aan extra training op het gebied van verkoop of zou u meer willen leren over het herkennen van en inspelen op communicatiestijlen? Neem gerust eens contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *