Drie tips voor succesvol leiderschap!

Als succesvolle ondernemer bent u vaak bezig met de groei van uw bedrijf. Wanneer deze groei ook daadwerkelijk plaatsvindt, krijgt u waarschijnlijk te maken met extra personeel. In plaats van alleen ondernemer bent u opeens ook leidinggevende over een team van medewerkers. Dat brengt nog wel eens uitdagingen met zich mee, want hoe dient u zich op te stellen? En hoe zorgt u ervoor dat uw leiderschap uw medewerkers tevreden en productief houdt? We geven u drie tips!

Toon begrip
Het tonen van begrip is om meerdere redenen erg belangrijk. Het creëert binding tussen u en uw medewerkers en stimuleert de communicatie en samenwerking. Zo krijgt u uw medewerkers aan uw kant. Begrip is ook een behoefte: uw medewerkers zetten zich in voor uw bedrijf en willen daarom begrepen worden. Daarnaast zult u door begrip te tonen zelf ook begrip ontvangen.

Sta naast het team
Het is belangrijk om naast een goede leider, ook een onderdeel te zijn van het team. Stimuleer het teamgevoel door u niet boven uw personeel te stellen. Laat duidelijk blijken dat u sámenwerkt en motiveer op deze manier uw team.

Bied structuur
Een heldere structuur is belangrijk voor medewerkers. Het moet duidelijk zijn hoe alle processen werken, waar uw bedrijf voor staat en wat de verwachtingen zijn. Zo weten uw medewerkers altijd waar ze aan toe zijn. Ook is het belangrijk om vooral in drukke periodes de structuur te bewaren. Zo voorkomt u dat er chaos ontstaat. Juist door vast te houden aan de structuur verhoogt u de productiviteit.

Wilt u extra tips over leiderschap en ondernemen? Dan is wellicht onze cursus voor ondernemers iets voor u! Neem gerust eens contact op over de mogelijkheden, we geven u graag advies!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *