Focus, concetreren

Beter concentreren op je werk

Heb je er weleens last van dat je je slecht kunt concentreren op je werk en snel afgeleid bent?

Vraag je jezelf weleens af hoe het komt dat je na een dag het gevoel hebt dat je weinig hebt gedaan?

Ik geef je 3 tips om meer focus te houden en efficiënter je dag te besteden.

Schrijf dingen op.

Het is goed om aan het begin van de dag op te schrijven wat je die dag allemaal wilt gaan doen. Als er in de loop van de dag die je op komen zorg dat je opschrijft zodat je kunt doen of eventueel de volgende dag.

Zorg dat je altijd een notitieboek of kladblok bij de hand hebt om notities te maken.

Dit zorgt ervoor dat je dingen niet hoeft te onthouden en er toch voor kunt zorgen dat ze gedaan worden. Alle dingen die je wilt onthouden kosten jou energie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je die energie overhoudt om een echt belangrijke dingen steken. En je kunt je beter concentreren op werk en minder worden afgeleid.

Eet een kikker

Brian Tracy zegt in zijn boek ‘’Eat that Frog’’ (vert. Eet die kikker) dat he

t verstandig is om de dag te beginnen met het eten van een kikker. Die dag hoef je niet iets te doen wat verschrikkelijker is

. En je kunt je focus leggen op belangrijke zaken.

Nu hoef je natuurlijk niet echt een kikker te eten, maar het is wel verstandig om minder leuke dingen als eerste te doen. De dag beginnen met het checken van je mail, LinkedIn/Facebook bekijken of andere dingen die minder belangrijk zijn zorgen ervoor dat je enorm veel kostbare tijd verslindt.

Zonde van je tijd, je had zoveel meer belangrijke dingen kunnen doen die wel echt resultaat opleveren. En dat was toch de bedoeling van die dag? Resultaat boeken!
Dus zal je moeten concentreren op werk en de afleiding moeten laten liggen.

Brian Tracy - Rebel Academy

Plan je dag

Een ander handigheidje is om zoveel als mogelijk is je taken in te plannen. Zelf probeer ik zoveel mogelijk hele uren in de plannen of te reserveren voor een bepaalde taak die ik dan wil gedaan hebben. Je creëert enorm veel overzicht in je werkdag, en je zult er versteld van staan hoeveel meer je op een dag kunt doen. Daarnaast kun je je ook beter concentreren op je werk.

Nu kan ik bijna de excuses horen of de strubbelingen voelen. De kans is groot dat je denkt: “ja maar, mijn werk is moeilijk te plannen. En ik krijg zoveel telefoon tussendoor”.
Je hebt gelijk. Als het zo makkelijk was had je dit niet hoeven lezen ;)

Het gaat erom dat je voor jezelf een basisstructuur aanbrengt voor jou werk. Het moet haalbaar zijn, maar geloof me er is meer te plannen dan je denkt. Probeer het eens. Probeer elke dag minimaal drie dingen in te plannen die je graag wil doen. Begin met het plannen van 3 keer een half uur per dag. Je mag met kleine stapjes beginnen. Als dat lukt probeer dan van die halve uurtjes een uur te maken. Zo leer je omgaan met Time Management.

Je kunt nooit je hele dag strak inplannen, zorg altijd dat er ruimte overblijft voor dingen die onverwachts binnenkomen. Telefoontjes, storingen, een probleem waar je onverwachts naartoe moet, werk wat een klein beetje kan tegenzitten of wat dan ook. Je hebt altijd wat ruimte nodig voor deze onverwachte dingen.

Heel veel Succes, Focus en Resultaat!

Laat in een reactie hieronder weten welke afleiding jou het meeste energie kost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *