Time Management, Snellezen en Communicatietraining bij DBM Products

DBM Products is een groothandel gespecialiseerd in meststoffen voor de hovenierssector. Zij helpen hoveniers om de tuinen van hun klanten naar een hoger niveau te tillen. En om die optimale kwaliteit en de perfecte service te kunnen bieden, is het belangrijk dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt bij DBM Products.

DBM Products naar een hoger niveau

Gerrit Van den Herik, DBM Products: “Voor hoveniersbedrijven hebben wij een exclusief concept in meststoffen, waarbij klanten hun eigen logo op onze producten kunnen plaatsen. Per seizoen verschilt vraag en aanbod binnen onze producten vanwege de wisselende buitentemperaturen. Zo’n wisseling in bedrijfsvoering moet altijd goed voorbereid en aangepakt worden. Dat schoot er voorheen eigenlijk altijd bij in vanwege de dagelijkse werkzaamheden. Snel informatie kunnen lezen en tijd efficiënt kunnen managen is voor ons essentieel in dit proces. Vandaar dat wij uiteindelijk met Rebel Opleiding & Advies hebben gekeken naar manieren om te ontwikkelen als onderneming.”

Inschatten behoeften klant en scheiding werk en privé

Dirk-Jan Rebel, Rebel Opleiding en Advies: “Voor DBM Products hebben wij een compleet bedrijfsplan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat zij hun tijd goed kunnen inschatten en inplannen. Nu geniet DBM Products van meer structuur tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Ook met onze training Snellezen heeft DBM Products nu de mogelijkheid om sneller teksten te kunnen lezen om bijvoorbeeld handig een e-mail te scannen. Om als ondernemer te groeien is het belangrijk om op deze vlakken goed ontwikkeld te zijn. Tevens hebben wij een communicatietraining verzorgd zodat de gesprekken met klanten nog beter verlopen. Denk hierbij aan het belang van luisteren en goede tegenvragen stellen om de behoefte van de klant te achterhalen. Voor de verkoopgesprekken is deze ontwikkeling heel effectief.”

Efficiënter werken

Gerrit Van den Herik: “De voorgesprekken die wij met Rebel Opleiding en Advies voerden waren goed en gaven een reëel beeld van het te verwachten resultaat. Wij genieten nu van een opgeruimde werkplek. Tevens weet ik de juiste momenten binnen een verkoopgesprek in te schatten en weet ik met wat voor klanttype ik te maken heb. Dankzij Time Management lukt het ons om een betere scheiding tussen werk en privé te houden. Tenslotte besparen we nu de helft van onze leestijd door de training Snellezen.

De samenwerking en begeleiding verliep uitstekend. De ontmoeting en oriëntatiefase was geheel vrijblijvend. Dat was erg fijn. Je hoeft als ondernemer pas in zee te gaan als je er echt aan toe bent. En dan begeleidt Rebel Opleiding en Advies je door het proces op een persoonlijke manier.”

Vraagt u zich ook af op welke manier u efficiënter om kunt gaan met uw tijd of kunt communiceren met klanten? Neem gerust eens contact met ons op, we geven u graag advies!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *